Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napraforgó virágtündér

2011.01.08

Hozzávalók a virág fejéhez: szalmakalap, barna plüss, sárga többrétegű szalvéta  vagy akár krepp-papír, flíz, szalag a kalap megkötéséhez.
A virág fejéhez az alapot egy szalmakalap adja. A karimára kétféle méretű szirom kerül. A szabásrajz alapján sablont készítünk. Egy sziromhoz két réteg szalvéta és egy réteg flíz kell. A flíz körben egy centiméterrel kisebb  a sablonnál. A két szalvétaréteg  közé fogjuk a flízdarabot, a papírok széleit behajtjuk és levarrjuk . A széleken és a középvonalban  díszítőöltésekkel letűzzük . Az elkészült darabokat szépen elrendezve a kalapra varrjuk . Középen a kalap tetejére rásimítjuk és a karima tövénél odaöltögetjük a barna plüss "virágközepet". Végül kétoldalt felerősítjük a szalagokat a karima szélére.
Hozzávalók a szoknyához: széles ripszszalag, zöld krepp-papír, sárga dekoszalvéta vagy krep-papír, flíz.
A szabásminta alapján kivágjuk és összeállítjuk a szirmokat. A gyermek dereka, plusz tíz centiméter hosszúságú ripszszalagra felvarrjuk a hosszabbakat, alá a leghosszabbakat, fölülre a rövidebbeket, majd a varrást elfedjük két réteg, cakkosra vágott zöld krepp-papírral (4. ábra). Zöld pulóver és sárga vagy zöld harisnyanadrág illik hozzá.

Szabás rajz:

Kép

Kép

Szabásminta

Forrás: www.kreativ-kezimunka.com/kreativ/farsangi-jelmezek/340-napraforgo-viragtuender.html

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.