Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtban az egér

2011.01.08

Hozzávalók a sajthoz: 3 cm vastag szivacs, ragsztopisztoly, textil- vagy akrilfesték, sniccer
Elkészítés: A szabásrajt alapján kivágjuk a sajt oldallapjait, majd sniccerrel lyukakat  vágunk a felszínénre úgy, hogy az befelé szűküljön, így a kivágott darabot hátulról  visszragaszthatjuk, hogy ne lehessen a jelmezbe belátni. A kar-, farok- és fejnyílást természetesen szabadon  hagyjuk, és a fejrésznél egy bevágást is ejtünk, így nem kell a szükségesnén nagyobb kört vágni. Összeragasztás után a külső felszínt akrilfestékkel sárgára festjük, esetleg fujjuk, a lyukakanál egy kicsit sötétebb színűre, mert ettől azok mélyebbnek tűnnek.

Hozzávalók az egérhez: szürke és fehér termo- vagy plüss anyag, világosszürke vagy rózsaszín kartonanyag, gumi, tépőzár
Elkészítés: A szabásminta alapján gyermekünk méretének megfelelő nagyságú egérruhát varrunk. Összeállítjuk a testet a két eleje és két hátrészből, hátul a farkat bervarrjuk, de utána csak beszegjük a széleket, hisz itt bújik mejd be a gyerek a ruhába, és ide kerül később a tépőzár. Ezután bevarrjuk a karokat, és kialakítjuk a gumiházakat a kéznél és a lábnál. A fejet is összeállítjuk. A fül eleje rózsaszín, esetleg világosszürke kartonanyag, hátulja a ruha anyaga. Kifordítás után egy kicsit ráncolva a fejrészre varjuk. A nyakrészbe bevarrjuk a fejet, a karba, lábba és a fejbe behúzzuk a gumit, majd a hátrészre rávarrjuk a tépőzárat.

Amennyben az utolsó pillanatra maradt a jelmezkészítés, és már nincs időnk  az egér ruháját megvarrni, egyszerűsítsük le. A fület egy sima hajráfra rávarrjuk a szerint. A test egy szürke haraisnyanadrágból és egy szürke trikóból állhat. A harisnyára ne felejtsük el felvarrni az egér farkincáját.

 

Forrás: www.kreativ-kezimunka.com/kreativ/farsangi-jelmezek/331-sajtban-az-eger.html

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.