Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csörögefánk

2011.01.08


Hozzávalók:
» 35 dkg liszt
» 6 tojássárgája
» 5 dkg vaj
» 0,5 dl rum
» 1 g
» 1 citrom
» 3 vaníliás cukor
» 1 dl tejföl
» 5 dkg porcukor
» 1 dkg sütőpor
» 1 l olaj
» baracklekvár
» barackpálinka

A lisztet összedolgozzuk a tojások sárgájával, a vajjal, rummal, val, a citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral, tejföllel, porcukorral és sütőporral. Két részre osztjuk és állni hagyjuk. Utána 2 mm vastagra nyújtjuk, kivágjuk és kiformáljuk, majd az olajban megsütjük.

Porcukorral megszórva és a barackpálinkával elkevert lekvárral kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.