Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagyományos adventi koszorú

2011.03.27

Alapanyagok és kellékek: szalmakoszorúalap; tuja és buxus ágak; kötöződrót;4 piros henger alakú gyertya;erős drót a gyertyák rögzítéséhez; 4 fahéjrúd; 4 fehér gyöngy; piros dísz kötöző drót, apró dísz almák, diók egyéb termések; 2m piros-zöld karácsonyi szalag, ragasztópisztoly. 

Elkészítés: Vegyes örökzöld (buxus, tuja) ágról 5-10 cm-es darabokat vágunk, és ezekből jó néhány apró csokrocskát fogunk össze.
ezeket a kis csokrokat kötözzük sűrűn egymás mellé a szalmakoszorúalapra. A drótot szorosan megfeszítjük, így lesz masszív a koszorú.
A gyertyákat egymással szemben, átlósan helyezzük el a koszorún ( felforrósított drótot szúrunk az aljukba).
a fahéjrúdra ragasztunk egy-egy fehér gyöngyöt, majd piros díszítő dróttal tekerjük körbe a gyöngyök alatt. A fahéj rúdak aljába szintén szúrjuk merev drótot és ezzel szúrjuk a gyertyák mellé a koszorúba. Ragasztópisztollyal rögzitsük a többi díszjtő elemet, az apró dísz almákat; diót, mandulát és más nekünk tetsző termést. Végül a szalagcsokrokat tűzzük a gyertyák mellé (vágjuk a szalagot nény részre és készítsünk belőle masnit).